Over Ons

Hallo, ik ben Julie.

Mijn kinderen hebben de afgelopen 7 jaar vele uren plezier gehad met het kneden en knijpen van play dough. Ik kan dus eerlijk zeggen dat onze Dutch Dough een echte stress test succesvol heeft doorstaan. 

Als moeder zie ik mijn kinderen graag spelen en bezig met allerlei leuke activiteiten. Het klaarzetten van wat eenvoudige spullen is vaak voldoende voor lang speelplezier.   

Wij leveren onze producten in ruimteschepen…

Kinderen worden geboren met een natuurlijke nieuwsgierigheid. Ze willen de wereld rondom hen ontdekken. Er zij zoveel geweldige manieren om een kind te stimuleren om op een goede manier, spelenderwijs, hun vaardigheden en fantasie te ontwikkelen.  

Heb je je wel eens afgevraagd waarom de kartonnen doos soms meer plezier geeft dan he speelgoed  dat er in geleverd werd? 

De kartonnen doos heeft zoveel mogelijkheden. Het kan iets zijn….misschien een ruimteschip? Als je op de doos slaat maakt het een geluid zoals je nog nooit gehoord hebt. Het is groter dan jezelf, en je kunt erin klimmen. En je kunt erop tekenen, zoals ramen voor je ruimteschip. Het is anders zo donker… 

Bij het spelen met een kartonnen doos wordt creatief denken gestimuleerd. Ze zijn bezig met het oplossen van problemen. Ze leren oorzaak en gevolg, over de vorm, omvang en gewicht van de doos, en heel vaak is het een spel voor henzelf alleen, onafhankelijk. 

Het is soms goed een kind zonder doel of regels te laten spelen met simpele middelen of speelgoed, en zo aan te moedigen om dingen te ontdekken en je fantasie te gebruiken.  

In onze speelruimte zijn play dough en blokken koning! 

We hebben altijd wat spulletje klaarliggen om mee te knutselen.  

Tekenen, schilderen, knutselen, het is nooit genoeg. We creëren graag van alles! 

“Doen alsof” met een berg vol verkleedkleren geeft uren vol plezier. 

Maar het belangrijkste is lachen, zingen, gewoon blij zijn. 

Leren zou eigenlijk het liefst altijd leuk moeten zijn! 

Wij doen ons best … 

Wij doen ons best om goed te zijn voor onze wereld en de mensen op de wereld. Maar we zijn zeker niet perfect. Daarom doneren we €0,50 aan Right to Play voor elke bestelling die we ontvangen. 

Right to Play verandert de levens van 2,3 miljoen kinderen jaarlijks. Met allerlei manieren van spel- spelletjes, sport, poëzie, toneel, dans, kunst en muziek. Het geeft kinderen mogelijkheden om houvast te vinden op plekken met weinig toekomstperspectief, en verandert daarmee niet alleen hun leven op een positieve manier,  maar ook dat van hun familie en hun omgeving. 

Lees hier meer over Right to Play.